www.todoliteratura.es
Granta
Granta

'El que ve. Els joves escriptors en espanyol de Granta 2'

Por José Antonio Sierra
Després de 10 anys arriba l'esperat segon volum que reuneix els textos inèdits dels millors narradors joves en espanyol menors de 35 anys elegits per la revista Granta. Al voltant d'aquesta publicació i els seus protagonistes, Rodrigo Fresán, escriptor i membre del jurat, i Valerie Miles, directora de Granta en Español, parlaran amb els escriptors Paulina Flores, Irene Reyes i David Aliaga, autors de la selecció Granta 2021. Un diàleg que aprofundirà en els diferents aspectes que donen singularitat a aquesta generació d'autors emergents i a algunes tendències de la literatura dels propers anys.

La versió en espanyol de la revista anglosaxona Granta, arriba amb un nou número que reuneix els 25 escriptors i escriptores menors de 35 anys més prometedors en llengua espanyola. Al voltant d'aquesta nova publicació, hi haurà una taula rodona per dialogar sobre el que estan escrivint aquests nous autors. La rellevància de l'humor, la sàtira i la ironia; la presència de les cultures i cosmogonies indígenes; la meditació sobre la literatura i l'art; la denúncia de la corrupció i el compromís davant les desigualtats socials (amb especial atenció a la infància colpejada), són algunes de les temàtiques que ens porten aquests nous escriptors.

Els llistats de la Revista Granta, resultat d'àmplies convocatòries, s'han convertit al llarg dels anys en material d'estudi i en un dels grans esdeveniments del món literari. En la seva vessant en espanyol aquest projecte ha aconseguit consolidar a escriptors com Samanta Schweblin, Andrés Barba, Carles Yushimito, Pola Oloixarac, Elvira Navarro, Carlos Labbé, Andrés Neuman o Alejandro Zambra.

El jurat d'aquesta nova selecció va estar integrat per la directora de la Fundació Booker, Gaby Wood, els novel·listes Horacio Castellanos Moya i Rodrigo Fresán, la guanyadora del premi Pen-Faulkner 2020, Chloe Aridjis, el poeta i editor Aurelio Major, i l'escriptora i editora Valerie Miles. El nou volum està publicat per Editorial Candaya als països de parla hispana i per Vintage Espanyol als Estats Units.

Dia / Hora:14/04/2021, 19:00 H

Lloc:Casa Amèrica Catalunya

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios